Hrvatska POBUNA RADNIKA ĐAKOVŠTINE

Otvorili 'Vladin logor' i ogradili ga bodljikavom žicom

Približno stotinu bivših radnika propale mlinsko-pekarske industrije Đakovštine, nakon gotovo jednomjesečne stanke, ponovno je ispred 'rampe' bivše tvrtke započelo nove prosvjede tražeći isplatu otpremnina.

Na prosvjede su se odlučili razočarani izostankom konkretnog rješenja o isplati ukupno oko 30 milijuna kuna otpremnina pa će jedino 'sjedanje' novca na račun biti povod za prekid prosvjeda, istaknuli su.

Prosvjednici su podigli šator na čiji ulaz su postavili natpis "Vladin logor", a šator su okružili bodljikavom žicom.

Prema riječima člana Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika Đakovštine d.d u stečaju Stjepana Ljubeja, riječ je o mirnom prosvjedu koji će se danonoćno odvijati sve dok se ne ispune zahtjevi o isplati otpremnina.

"Ostajemo do daljnjega jer više nikome ne vjerujemo na obećanja. Prestajemo prosvjedovati tek kada dobijemo svoje otpremnine", kaže Ljubej.

"Nas 350 bivših radnika više nemamo od čega živjeti, ljudi nemaju za ogrjev, za grijanje, za školu i fakultet djeci. Ne vjerujemo kako predsjednica Vlade razumije kako je to bojati se gladi, jer mislimo da ona ne zna koliko košta litra mlijeka ili litra goriva", rekla je glasnogovornica Koordinacije Sanja Katić na početku prosvjeda.

Prosvjednicima se pridružio i gradonačelnik Đakova Zoran Vinković. Navodeći da predsjednica Vlade Jadranka Kosor dolazi u Đakovo u ponedjeljak, 17. listopada, kada će otvoriti studentski dom pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu, pozvao je premijerku da dođe među prosvjednike.

"S obzirom da jedino Vlada, jer je bila vlasnik trećine propale tvrtke, može riješiti problem otpremnina bivših radnika i to iz proračuna, pozivam šeficu Vlade da u ponedjeljak dođe među prosvjednike i obrati im se", rekao je Vinković.

Prosvjedi ispred ulaza u bivšu Đakovštinu nastavljaju se do daljnjega.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još