SKANDAL NA WMF-U

Kuljiš iziritirao Šprajca, Gačićku i Lovrečeka

24.09.2011 u 14:54

Bionic
Reading

Panel diskusija 'Fenomen Dnevnika' koja se jutros trebala održati u sklopu Weekend media festivala u Rovinju pretvorila se nakon svega desetak minuta u potpuni fijasko jer su gosti panela: direktorica Informativnog programa Nove TV Iva Gačić, urednik HRT-ova Dnevnika nedjeljom Zoran Šprajc i glavni urednik RTL-a Ivan Lovreček, odlučili otići nakon što im moderator Denis Kuljiš kao pozvanim gostima deset minuta nije dao riječ

U ulozi moderatora Denis Kuljiš se uopće nije snašao pa je nakon uvodnog priloga, umjesto da krene u razgovor s gostima, počeo pričati o stanju s dnevnicima u Srbiji i Bosni i Hercegovini jer od pozvanih gostiju iz tih zemalja nitko se nije odazvao, a kako je sam rekao, on odlično poznaje to tržište, pa je smatrao da ih može predstavljati.

Njegova ideja izazvala je zgražanje prepune dvorane, ali Kuljiš se nije dao smesti i krenuo je prezentirati podatke o udjelu u shareu pojedinih dnevnika iz susjednih zemalja. I trajalo je to desetak minuta, sve dok se Gačićka, Šprajc i Lovreček nisu, sasvim opravdano, dignuli, kada su shvatili da su suvišni, i napustili dvoranu. Njihov potez izazvao je odobravanje publike, a Kuljiš je sve to nazvao demonstracijama.

'Možda je Kuljiš malo pretjerao, ali mislim da je reakcija ostalih panelista bila ipak malo pretjerana. Ipak, ovo je dobro za festival. Žao nam je što se rasprava nije održala, Kuljiš je definitivno predugo govorio, ali mi je žao i što su oni izašli', rekao je Nikola Vrdoljak za Business.hr, programski direktor WMF-a, nakon naprasno prekinutog okruglog stola, dodajući da ne smatra pogreškom što je Kuljiš odabran za moderatora.

'Htjeli smo da rasprava bude polemična, zato mislim da je Kuljiš bio dobar izbor. Nismo baš očekivali ovakav završetak, ali što sad', kaže Vrdoljak