Hrvatska ZARADILI I JACQUES, ŠKORO...

Milijuni iz crnog fonda u Kosoričinoj kampanji

Predsjednička kampanja HDZ-ove Jadranke Kosor 2005. godine plaćena je novcem iz nelegalnog 'crnog fonda' - zabilježila je bivša tajnica HDZ-a Branka Pavošević u isplatnicama koje je zakopala u svome vrtu

Na isplatnicama iz crnog fonda originalno su bilježeni iznosi i osobe kojima je Pavošević izdavala novac, a naknadno je na neke od njih dodala bilješku da su u pozadini troškovi kampanje J. Kosor, piše Večernji list.

Ako se njezine tvrdnje pokažu točnima, to će biti prvi dokaz da je HDZ predsjedničku kampanju vodio nelegalnim sredstvima. Također, to bi trebao biti i presudni element za otvaranje kaznenog postupka protiv HDZ-a kao pravne osobe. Kako Večernji list neslužbeno doznaje od izvora bliskih istrazi, Pavošević je USKOK-u detaljno obrazložila svaku iskopanu isplatnicu na kojoj je navedeno ime osobe kojoj se novac isplaćuje, iznos te u većini slučajeva i datum isplate.

Novac iz crnog fonda su, kako piše Večernji list, dobili: Ratko Maček, Darko Milinović, Bianca Matković, Antun Vrdoljak, fotograf Damir Hoyka, estradne zvijezde Jacques Houdek, Miroslav Škoro...

Na kampanju je Jadranke Kosor 2005., ali i za parlamentarne izbore 2007., izdvojeno čak 13 milijuna kuna. Pavošević je vodila računovodstvo HDZ-a do 2009., a privedena je sredinom srpnja ove godine zbog istrage o Fimi mediji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još