NOVI PROJEKT

HTV kreće s regionalnim dnevnikom

09.09.2011 u 14:45

Bionic
Reading

S početkom emitiranja jesenske sheme, u ponedjeljak 19. rujna, na HRT-u kreće emitiranje regionalnog dnevnika svakim radnim danom u 18 sati na Drugom programu

Nova polusatna informativna emisija trebala bi nadomjestiti nekadašnje županijske panorame i vratiti interes gledatelja za ono što se događa u njihovim mjestima, općinama i gradovima.

'Cilj je podići regionalni program na kvalitetniju razinu. Naših 19 regionalnih centara naša je najveća prednost nad konkurencijom i to ćemo nastojati što bolje iskoristiti. Nije nam cilj konkurirati središnjim informativnim emisijama komercijalnih televizija koje idu nakon nas jer mi ćemo biti sadržajno drugačiji.

Za početak je najvažnije naviknuti ljude da će svaki radni dan u 18 sati moći pogledati najvažnije regionalne vijesti iz cijele Hrvatske', kazao nam je urednik novog HRT-ovog projekta Đurica Drobac.

Projekt je koncipiran u dva dijela. U prvih dvadeset minuta bit će smješteni najvažniji događaji s regionalnom tematikom, dok će u preostalih deset minuta vrijediti princip županijskih panorama. Drugim riječima, u tih deset minuta Zagrepčani će moći vidjeti manje važne vijesti iz Zagreba, a Splićani iz Splita.

'U prvom dijelu radit ćemo vrlo jaku selekciju jer minuta je malo, a događaja puno. Imat ćemo i poseban naglasak na lokalni sport i lokalnu vremensku prognozu. Uz sve navedeno, imat ćemo i puno uključenja te vjerujem da će gledatelji u kratkom roku prepoznati kvalitetu onoga što radimo', istaknuo je Drobac.

Voditelji regionalnog dnevnika, kakav ima većina europskih javnih radiotelevizijskih servisa, bit će Damir Smrtić, Iva Repač i Suzana Balen.