Hrvatska JESENSKA SHEMA HRT-A

Togonal i Hloverka podijelili 'Otvoreno'

HRT je, mjesec dana kasnije nego što se najavljivalo, objavio jesensku programsku shemu koja starta 19. rujna. Ili, da budemo precizniji, objavili su njen veći dio, ali ne i ono ključno oko čega se mjesecima lome koplja – kako će biti koncipiran program i tko će voditi emisije oko izborne utrke i referenduma za EU. Ključne, udarne termine na HTV-u u drugim emisijama preuzela je desna struja na Prisavlju

U shemi koju je v. d. glavne urednice HTV-a Gordana Mrđen poslala Programskom je vijeću novost u Informativnom programu je povratak emisije 'Otvoreno' koju će tri puta tjedno od utorka do četvrtka voditi Hloverka Novak-Srzić i Mislav Togonal.

Iako se špekuliralo da će Hloverka dobiti četiri termina, na kraju će imati maksimalno dva. Nova emisija je i 'Oko globusa' - tjedni pregled najvažnijih događaja u svijetu, autorice Elizabete Gojan. Unatoč najavama i tvrdnji samog autora Gorana Rotima da će nagrađivane 'Paralele' biti skinute s programa, to se neće dogoditi. Zato se mjesta u jesenskoj shemi nije našlo za Denisa Latina koji od ugašene 'Latinice' na Prisavlju uglavnom ispija kave.

Novost u programu je i emisija 'To je Europa' autora Damira Matkovića koja daje priliku gledateljima da sami provjere kako žive građani u Europskoj uniji. Glavni junak emisije je gledatelj HTV-a koji traži odgovor na svoje pitanje vezano za EU, a kamera prati njegov put do odgovora.

Novosti stižu i iz gledanog 'Dnevnika 3' u kojem se kao voditeljica više neće pojavljivati Dijana Čuljak koja će preuzeti mjesto glavne osobe zadužene za ovu emisiju. Tko će umjesto nje i vrlo vjerojatno Togonala preuzeti vođenje 'Trojke', u Odnosima s javnošću HRT-a nisu imali odgovor.

Zadnji vikend u rujnu rezerviran je za početak nove sezone 'Nedjeljom u dva' Aleksandra Stankovića. U novu sezonu ući će i 'Osmi kat' s Danijelom Trbović, a 'Hrvatska uživo' ostaje u svom terminu, baš kao i 'Dobro jutro Hrvatska'.

Od novih domaćih dramskih serija valja svakako izdvojiti 'Lozu' scenarista Vlade Bulića, 'Provode i sprovode' koje režiraju Vinko Brešan i Goran Kulenović, a gledat ćemo i četvrtu sezonu 'Stipe u Gostima'. Domaće dokumentarce, iako je zapravo riječ o igrano-dokumentarno-obrazovnom projektu, predvode 'Hrvatski kraljevi' autora Domagoja Burića, a povodom dvadesete obljetnice pada Vukovara emitirat će se deset nastavaka dokumentarca 'Bitka za Vukovar'.

Iako je bilo najavljivano da će se u jesenskoj shemi naći kontroverzni serijal o Titu u režiji Lordana Zafranovića, njega barem do daljnjega nema u fokusu, baš kao što ni na proljeće neće biti showa 'Zvijezde pjevaju'.

'Zvijezde plešu' gledat ćemo ove jeseni zajedno sa Škorinom emisijom 'Država, selo, grad'. 'Sve u 7' novi je kviz rađen prema formatu 'Risking it all', koji će se emitirati dva puta tjedno. Koncipiran je na postavkama suprotnim od popularnog 'Milijunaša', a voditelj će biti Tarik Filipović.

Od novih serija inozemne produkcije HTV je otkupio 'The Wire' i 'Nijemi svjedok', dok će se hvaljena serija 'Prljavi seksi novac' vratiti s drugom sezonom, baš kao i 'Tračerica', dok će 'Dr. House' ući u šestu, a '24 sata' u osmu sezonu.

Unatoč smanjenom budžetu i gubljenju prava na određene prijenose, na HTV-u ćemo ipak gledati nogometnu Ligu prvaka srijedom, žensku i mušku rukometnu Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo u gimnastici, Davis cup, Europsko prvenstvo u nogometu, Olimpijske igre u Londonu…
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još