Hrvatska OTROVNI JEZIK

Sanader: Milanovićeve izjave su opasne

Premijer Ivo Sanader vrlo je opasnom ocijenio izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je prikazivanje fotomontaže Sanadera u nacističkoj uniformi na internetskoj Facebook grupi predsjednika Foruma mladih dubrovačkog SDP-a nazvao satirom

'Mislim da je to vrlo opasna izjava', rekao je Sanader u emisiji Hrvatskog radija Kako vlada Vlada. Istaknuo je da se s demokracijom ne može igrati tako da se veliča totalitarizam te da 'nema satire ni igranja s kukastim križem, nacističkim ili ustaškim obilježjima'.

'Sve ono što se događa na Facebooku s tim nacističkim obilježjima, to nije protiv premijera, to je protiv demokracije u Hrvatskoj', rekao je Sanader, ističući kako osobno nema ništa s postupanjem policije u tom slučaju.

'Bio sam izvan zemlje, nisam imao pojma o tome', kazao je je premijer, koji je za slučaj čuo nakon konferencije za novinare SDP-ovca Ranka Ostojića u Splitu.

Naglasio je i da je policija depolitizirana još u njegovu prvom premijerskom mandatu te da će ona 'raditi svoj posao, neovisno o tome što misli premijer ili bilo koji drugi ministar'.

Iako smatra da svatko na internetu ima pravo iznijeti svoje mišljenje, Sanader je istaknuo da se ne može tolerirati propagiranje totalitarnog sustava, 'pogotovu kad dolazi od bilo koje stranke u Hrvatskoj, a naročito od onih koji za sebe kažu da su uvijek bili antifašisti, kao što smo svi mi to uvijek bili'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još