NA POMOLU DOGOVOR ILI NOVI PROSVJEDI ?

Istekao rok koji su seljaci dali ministru Čobankoviću

12.08.2011 u 16:10

Bionic
Reading

Danas ističe rok koji su seljaci prije 15 dana dali ministru Čobankoviću. Oni su prije dva tjedna traktorima ponovno izašli na ceste, no istog su dana prekinuli prosvjede te su odlučili ministru dati vremena da pronađe rješenje za njihove probleme. Prije 15 dana glavna tema je bila otkupna cijena pšenice od 1,60 kuna, no u međuvremenu je 80 posto pšenice prodano otkupljivačima po cijeni od 1,40 kuna te će se na dnevnom redu večerašnjeg sastanka s ministrom naći čitav niz drugih tema i problema

Predstavnici Koordinacije seljačkih udruga s ministrom Čobankovićem sastat će se oko 19 sati u Pleternicu. Kako doznajemo od predsjednika Koordinacije Dragutina Dukića, seljaci s ministrom žele razgovarati o nizu problema koji ih tište.

'Jedna od tema je legalizacija postojećih objekata koji se koriste u poljoprivredi, razgovarat ćemo i o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem, ali i o problemima voćara i povrtlara koji se odnose na plasman njihovih proizvoda. Tražit ćemo da se konačno riješi i problem skladištenja za sve kulture, dakle i za soju i za repicu. Što se tiče poticaja za jesenju sjetvu, naš je zahtjev da se isplate do listopada ove godine', rekao je za tportal Dragutin Dukić.

O cijeni pšenice će se također razgovarati. Tražit će se otkupna cijena od 1,60 knuna, no to se sada odnosi samo na preostalih 20 posto pšenice koja još nije prodana otkupljivačima. Nakon večerašnjeg sastanka predstavnika seljačkih udruga s ministrom Čobankovića znat će se hoće li 15. kolovoza započeti još jedan u nizu traktorskih pohoda na prometnice.