KRALJEVIĆ BRANIMIR

Glavaš napušta politiku i otvara odvjetnički ured

22.03.2009 u 18:34

Bionic
Reading

Uvjeren da je u postupku koji se protiv njega vodi zbog ratnog zločina dokazao nevinost, Branimir Glavaš odlučan je u tome da već sljedeći mjesec prekine političku karijeru, iskoristi stečena iskustva sa suda te otvori u Osijeku odvjetnički ured i baviti se kaznenim pravom

OSIJEK - 'Nadam se da će oslobađajuća presuda biti donesena do Uskrsa, a ona će značiti i završetak moje političke karijere te povlačenje u privatne vode. Nakon više od 20 godina u politici, jer sve je počelo još 1988. kada smo u ilegali osnivali HDZ, smatram da je vrijeme da se maknem. Držim da sam tijekom postupka koji se vodi protiv mene stekao iskustvo kakvo rijetko koji odvjetnik ima priliku steći', kazao je osnivač HDSSB-a Glavaš za Večernji list.

Glavaš ističe da je kao diplomirani pravnik položio oba državna ispita - za odvjetnika i javnog bilježnika. Stoga uz odvjetnički planira otvoriti i javnobilježnički ured u centru Osijeka, na Trgu Lava Mirskog, a gdje god bio sasvim je izvjesno da će vrata ostati zatvorena za 'nepoćudne' novinare koji postavljaju neugodna pitanja

Podsjetimo, Glavaš je u studenom prošle godine svom maloljetnom sinu kupio poslovni prostor s deset ureda po nevjerojatno povoljnoj cijeni od 716 eura po četvornome metru. Za obične smrtnike, cijene uredskih prostora u istom kvartu u centru Osijeka kreću se od 1.500 do 3.000 eura po četvornom metru.   

Ured će voditi Glavašev stranački kolega Ivica Završki, aktualni predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije.

Povlačenje u privatne vode, obećava Glavaš, značit će potpuni prekid s politikom. Glavaš je, naime, danas predsjednik Zajednice udruga Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje (kratica je ista, no HDSSB koji vodi Vladimir Šišljagić umjesto 'sabor' ima naziv 'savez').

'Iako je to udruga građana, jasno je da je politički obojena, a 20 godina bilo je sasvim dovoljno. Uostalom, i kralj Tomislav vladao je 18 godina, a priča se o njemu već 13 stoljeća', zaključio je optuženik za ratne zločine Branimir Glavaš.