ANTEŠIĆ PORUČIO KOSOR

'Brisanje odnosa sa Sanaderom graniči s debilitetom'

27.07.2011 u 15:59

Bionic
Reading

'Premijerka Jadranka Kosor nije došla na našu Rabsku fjeru na koju ju svake godine pozivamo, već ju je zloupotrijebila za svoju predizbornu kampanju', kaže gradonačelnik i prvi čovjek SDP-a na Rabu Zdenko Antešić

Antešić nam objašnjava kako je sva ceremonija oko njezinog dolaska na otok od početka bila čudna i neprimjerena. 'Dan prije okolnim smo kanalima doznali da ona stiže na dan otvaranja Rabske fjere, ali ne zbog fjere, nego protutnjiti po Rabu u predizbornoj kampanji', priča Antešić i dodaje da je kao gradonačelnik, kad već dolazi, inzistirao da se sastanu u prostorijama Grada.

'Kad vam netko dođe u kuću, onda se kaže 'dobar dan, ja sam došao zbog toga i toga', no, nažalost, sve je to izostalo. Imao sam pred njom neki govor, nisam znao što bih rekao, pa sam počeo o povijesti Raba, od Rimskog vremena pa do danas.

Ona je sa svoja tri ministra i državnim tajnikom to zapisivala i na kraju je od nas dobila na poklon tradicionalnu Rapsku tortu u luksuznom izdanju te je otišla na kavu s građanima', kaže Antešić

Na trgu joj je, kao što je poznato, pristupilo nekoliko članova Foruma mladih SDP-a koji su joj uručili poklon, no na majicama su nosili bedževe izrađene od fotografije iz 2007. s njezinog predizbornog skupa, na kojoj ona izmjenjuje poljupce s bivšim premijerom Ivom Sanaderom. Rapski HDZ-ovci jučer su na taj potez oštro reagirali, okrivljujući gradonačelnika Antešića, koji je, prema njihovim riječima, angažirao svoju kćer Katarinu, inače predsjednicu Foruma mladih SDP-a.

'Moja kći je u SDP-u već osam godina, zna što radi i ja ju potpuno podržavam. Uručili su joj jedan vrlo krasan, decentan broš od školjkica iz naše suvenirnice koji ima i markicu originalnog otočkog proizvoda, no bedževima su je očito pogodili u srž', kaže Antešić.

Kasnije je, nastavlja, otišla u obilazak, a dogovor je bio da će zajedno ručati u Barbatu, no pola sata prije otkazala je ručak. 'Da vam ne pričam kako su se u kuhinji pripremali spraviti hranu za nju, a kasnije sam doznao da je ručala u Loparu. Prije nego je napustila otok, na moj kućni prag stigao je jedan čovjek iz njenog osiguranja i donio mi tortu koju sam joj poklonio, kao da je uvrijeđena princeza', priča Antešić.

Uvjeren je da su za sve 'krivi' bedževi. 'Očito je da ona pod svaku cijenu želi izbrisati odnos sa Sanaderom, a do jučer se s njim ljubila u javnosti. To graniči s debilitetom', zaključuje Antešić i poručuje da je 'HDZ u velikim problemima'.