HDZ-ova KANDIDATKINJA

V. Buterin će razgovarati s građanima jednom tjedno

18.03.2009 u 13:16

Bionic
Reading

Kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnicu Rijeke i saborska zastupnica Vesna Buterin na današnjoj je konferenciji za novinstvo predstavila svoj koncept niza tematskih razgovora s građanima Rijeke koje će obavljati jednom tjedno

Prvi u niz održan je jučer, a tema je bila promet u Rijeci, kazala je Buterin. Građani su izrazili jedinstven stav da u gradu vladaju zagušenja prometa i prihvatili njezin projekt uređenja gradskog prometa nazvan "3x10", ustvrdila je. Taj projekt obuhvaća rješenja kako omogućiti dolazak u središte grada za deset minuta, pronalazak parkirnog mjesta te odlazak iz središta, sve za po deset minuta.

Predstavljajući osnovne elemente projekta rješavanja problema prometnih gužvi u Rijeci Buterin je kazala da je potrebno reorganizirati javni gradski prijevoz, preregulirati rad semafora, izgraditi novi autobusni kolodvor s velikom garažom. Potrebne su i garaže na rubovima središta grada u kojima bi cijena parkiranja bila prihvatljiva, rekla je Vesna Buterin.

Tematski tjedni razgovori s građanima u nastavku će biti o ključnim razvojnim pitanjima Rijeke, poduzetništvu, mladima, umirovljenicima te djeci, najavila je.

Kazala je da je ona bila prva saborska zastupnica koja je uvela redovne tjedne razgovore s građanima ustvrdivši da je u politici najbitnije stalno održavanje kontakta s građanima, slušanje njihovih stavova i prijedloga.