ČEKAJU SE REZULTATI

Milinović demantirao kažnjavanje 16 liječnika

16.03.2009 u 23:53

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Darko Milinović večeras je u emisiji HTV-a 'Otvoreno' demantirao medijske napise da je kažnjeno 16 liječnika zbog prekomjerne stope izdanih bolovanja, istaknuvši da su analize u tijeku i da rezultati još nisu gotovi

ZAGREB - Podsjetio je kako su u Hrvatskoj visoke stope bolovanja te da je dnevno na bolovanju oko 60 tisuća zaposlenih.

Godišnje se na bolovanja gubi 20 milijuna radnih dana, od čega troškove za 12 milijuna snosi država, a za osam milijuna poslodavac.

Ministar Milinović također je rekao kako troškovi bolovanja za svaki dan iznose 3 milijuna 300 tisuća kuna, a godišnji troškovi su 2 milijarde i 600 milijuna kuna.

Istaknuo je da je stopa bolovanja smanjena jer je prije nešto više od godinu dana iznosila 4,2 posto, lani je bila 3,8, a u prva dva mjeseca stopa bolovanja je 3,4 posto.

Govoreći o potrošnji lijekova ministar Milinović je rekao da je za lijekove na recept lani bilo osigurano 2 milijarde i 500 milijuna kuna, no da je realna potrošnja bila 3 milijarde i 200 milijuna kuna. "Zato se ove godine išlo na realnu potrošnju pa je osigurano 3 milijarde i 200 milijuna kuna", kazao je.