VUKELIĆ ZABRANIO FOTKANJE

Karlovački gradonačelnik novinarke učlanjivao u HDZ

14.03.2009 u 16:04

Bionic
Reading

Doktor Antun Pavlović izabran je za privremenog predsjednika dugoreškog HDZ-a. Odlučio je tako županijski HDZ na sjednici održanoj jučer navečer, iza zaključanih vrata i daleko od novinara. Pod njihovom je palicom izabran i novi, privremeni gradski odbor stranke u kojem je 13 članova

HDZ-ovci su jučer navečer bili izuzetno nervozni i nepristojni prema novinarima, onemogućujući ih da rade svoj posao. Tako je ministar Branko Vukelić zabranio jednoj fotoreporterki fotografiranje, dok se Ivan Vučić obrecnuo na prisutne novinarke navodeći da nikakvih izjava večeras neće biti i da ga zovu sutradan, točnije, danas u subotu, javlja Radio Mrežnica. K tome, novinarima su upućena pitanja poput 'tko vas je zvao?' Očito su pritom HDZ-ovci zaboravili na to da su upravo oni redom, što narodni zastupnici, što dio vlasti koja odgovara upravo javnosti, koja je za njihov rad i plaća.

A razloge ovakvoj nervozi vodećeg dvojca, koja se pokazala u punom svjetlu, očito treba tražiti u nimalo jednostavnoj situaciji u Dugoj Resi koja ih je zadesila. S jedne strane, županijskom HDZ-u stižu stalni pritisci od HSS-ova Baršića, čiji je cilj ostanak na vlasti, a s druge strane vrh HDZ-a ima posla i sa svojim članstvom iz Duge Rese, koje želi sačuvati obraz stranke boreći se protiv osobnih interesa pojedinaca iz HDZ-a i, za njih, neprirodne koalicije s HSS-om.
I dok nervozni dvojac smatra da je izborom novog predsjednika riješen problem s dugoreškim HDZ-om, jutrošnji komentari HDZ-ovih simpatizera i glasača u gradu na Mrežnici daju naslutiti da će Duga Resa, izgleda, nastaviti izazivati glavobolje i nervozu županijskih čelnika HDZ-a.

Zanimljivu epizodu sinoć je imao i karlovački gradonačelnik Damir Jelić, koji je, nakon što je dobio čestitke za rođendan, novinarke počastio upitnikom za članstvo u HDZ-u. Činilo se da se šali, sve dok, nakon dva sata i po okončanju sastanka, uz osmijeh na licu, Jelić nije zamolio novinarke, među kojima i RM-a, da mu vrate potpisane pristupnice.