Hrvatska U ANEGLUSU POZDRAVIO I NA SRPSKOM JEZIKU

Papa je sve hrvatske obitelji povjerio Kristovoj majci

Na kraju svečanog misnog slavlja na zagrebačkom Hipodromu i u povodu tradicionalne molitve Kraljice neba, Papa je pozdravio na slovenskom, srpskom, makedonskom, mađarskom, albanskom i njemačkom jeziku

Zahvaljujući svim govornicima, ali i svim vjernicima, na žarkom i pobožnom sudjelovanju na misi u povodu Dana obitelji, Papa je kazao da je došao u Zagreb da kršćanske vjernike učvrsti u vjeri te da se napose dar vjere živi u obiteljima da bi se sačuvala sveopća baština Crkve.

Papa je uputio svoje misli i Mariji, Kristovoj majci čiji je kip prvi put nakon 500 godina donesen iz nacionalnog marijanskog svetišta Marije Bistrice u Hrvatskom zagorju. Njoj, kazao je Papa, povjeravamo sve hrvatske obitelji: roditelje, djecu, djedove i bake, zamolivši Božji blagoslov za bračne drugove, za njihovu odgojnu zauzetost, za profesionalni život i za kućni posao.

Papa je Mariji povjerio pripravu 7. svjetskog susreta obitelji koji će se točno za godinu dana održati u Milanu. Papa je na kraju pozdravio vjernike koji se istog časa okupljaju u katedrali u Burgo de Osmi u Španjolskoj da bi proslavili proglašenje blaženim biskupa Ivana de Palafoxa y Mendoze, koji je u 17. stoljeću kao misionar u Meksiku i kao čovjek široke kulture branio prava Indijanaca.

Papa je na kraju svog obraćanja i prije završnog blagoslova pozdravio vjernike prisutnih manjina na slovenskom, srpskom, makedonskom, mađarskom, albanskom i njemačkom jeziku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još