Hrvatska KARAMARKO ZA NOVU TV:

'Polančecovo pismo ne može biti razlog za sazivanje VNS-a'

Iako je nakon izbijanja 'afere Grbić' i optužbi Damira Polančeca ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko davao šture izjave, ovaj put je nešto opširnije progovorio za Novu TV i dao svoju potporu ravnatelju policije Oliveru Grbiću

'Interna kontrola je u tijeku i rekao bih da je pri završetku. Gospodin ravnatelj policije dok god radi po zakonu, dok god postiže rezultate, apsolutno će biti ravnatelj policije. Što se tiče ovog konkretnog slučaja, za kojeg sam već izjavio u medijima da je po meni doista apsurdan, apsolutno ima moju potporu', kazao je za Novu TV ministar Karamarko.

Upitan hoće li Grbić morati odstupiti s mjesta ravnatelja, Karamarko je kazao: 'Apsolutno, mi ćemo morati vidjeti kako će izgledati nalaz interne kontrole, a onda ćemo vidjeti kako ćemo dalje postupiti.'

Karamarko je poručio i da nikada nije slao policijske inspektore u Banske dvore da brifiraju Andriju Hebranga i Vladimira Šeksa, ali da je on sam izvijestio premijerku Kosor o slučaju 'kamioni' dan-dva prije podizanja prijave protiv Berislava Rončevića.

Što se pak tiče sjednice VNS-a, Karamarko je rekao da je centralna točka tog sastanka bio posjet Pape. 'Polančec je bio pod točkom jedan ili tri, to je nebitno. Svakako mislim da Polančecovo pismo ne može biti razlog da se saziva sjednica VNS-a. Sjednica VNS-a je bila potrebna, no ta točka sigurno ne', rekao je Karamarko.

Progovorio je i o odnosima policije i Državnog odvjetništva. Naime, odnosi MUP-a i DORH-a postali su nategnuti nakon što je Državno odvjetništvo odbacilo kaznene prijave protiv SDP-ovih dužnosnika.

'Želim da MUP i Odvjetništvo djeluju sinergijski i da budu 'kosilica'. Između MUP-a i DORH-a nije tihi rat, možda u nekim slučajevima imamo različita gledanja. Uglavnom, ja tražim neselektivnu borbu protiv korupcije', rekao je Karamarko.

Na pitanje je li svjestan da je dobar dio HDZ-ovaca sada u smrtnom strahu jer ne zna kad će im Karamarkovi ljudi pokucati na vrata, ministar je odgovorio: 'Ne, nisam stekao taj dojam, ja sam mislio da sam svima simpatičan i da me se nitko ne boji.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još