DOLAZAK PAPE U ZAGREB

Ulaznice će se dijeliti i na Hipodromu

31.05.2011 u 12:32

Bionic
Reading

Svi koji žele sudjelovati na nedjeljnoj misi sa Svetim Ocem na zagrebačkom Hipodromu, a još uvijek nemaju ulaznice, dobit će ih na samom ulazu na Hipodrom, poručuju iz organizacijskog Odbora za doček Svetoga Oca.

S obzirom da se za vikend najavljuje pogoršanje vremena, vjernicima se preporučuje da na susrete sa Svetim Ocem ponesu kišne kabanice, ali i neko pokrivalo u slučaju jakog sunca, odnosno promjene vremena, objavljeno je na internetskim stranicama www.papa.hr

Dopušteno je ponijeti hranu koja nije podložna kvarenju i vodu u plastičnim bocama, kao i podmetač za sjedenje, sklopivi stolčić ili slično. Također, vjernicima se preporučuje da nose samo ono što im je nužno potrebno, kako se zbog viška stvari ne bi odugovlačio pregled na ulazu. Nije dopušteno unositi alkohol, metalne predmete, oružje, staklene boce, kišobrane i sve ono čime bi se moglo nekoga ozlijediti.

Za sve hodočasnike, svaka župa ili dekanat, ili nad/biskupija organizira prijevoz za koji će u bližoj okolici biti osigurano više od 2000 parkirnih mjesta. Ako se osobnim prijevozom dolazi u Zagreb, treba računati da će promet biti bitno ograničen, osobito u prostoru oko Hipodroma, te stoga treba računati na udaljenije parkiralište. Za sve koji su se na susret odlučili doći vlakom, HŽ će za tu prigodu smanjiti cijenu karte.

Vjernicima s područja od Zaprešića do Dugog Sela preporučuje se da što više koriste prijevoz gradskom željeznicom, a Zagrepčanima da dolaze pješice. Autobusi ZET-a, kao i tramvaji vozit će u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, kao u najfrekventnijem razdoblju radnoga dana.

Za sve hodočasnike, kako na Trgu bana Jelačića, tako i na Hipodromu, brinut će se zdravstvene ekipe liječnika i medicinskih sestara. Uz mjesta slavlja bit će postavljene poljske bolnice, a među hodočasnicima bit će raspoređene medicinske sestre, među kojima i mnogo časnih sestara, koje će na sebi imati vidljiva obilježja.

Odbor za doček Svetoga Oca poziva sve vjernike da nakon objave kojim će ulicama i u koje vrijeme Sveti Otac proći u papamobilu, iziđu na zagrebačke ulice i pozdrave Svetoga Oca.