MEĐUNARODNI DAN OBITELJI

Fuček: Obitelj je temelj društva

14.05.2011 u 15:18

Bionic
Reading

Obitelj je temelj društva i odnose u obitelji treba njegovati, a hrvatsku javnost treba senzibilizirati za to, izjavila je danas predsjednica HDZ-ove Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’ Katarina Fuček na zagrebačkom Cvjetnom trgu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji

Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji organizirali su HDZ-ova Zajednica žena ‘Katarina Zrinski’ i Tajništvo te stranke, a obilježavanju su nazočili i predstavnici udruga civilnog društva koje se bave obiteljskom problematikom. Članovi HDZ-a građanima su dijelili domaće jabuke i jagode, a djeci balone i slatkiše.

Članica predsjedništva zagrebačkog HDZ-a i predsjednica Kluba te stranke u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić rekla je kako ‘Zagrebu treba imati bolji pristup prema mladim obiteljima’, podsjetivši da već pola godine traju ‘prepucavanja’ gradskih vlasti oko cijena smještaja u dječjim vrtićima.

‘Smatram da je to nedopustivo. SDP, kao vladajuća stranka u Zagrebu, i gradonačelnik Milan Bandić moraju prvenstveno misliti na interese Zagrepčana, a tek nakon toga na svoje stranačke i vlastite interese’, istaknula je.

Ocijenila je kako su SDP-u najvažnije njihove funkcije u zagrebačkom Holdingu, a da gradonačelnik Bandić ima svoj cilj i plan.

Napominjući kako je Zagreb i studentski grad, Mađerić je upozorila da u gradu ne postoji organizirani pristup mladima i studentima koji dolaze studirati u Zagreb. Pozitivnim primjerom navela je izgradnju znanstveno-učilišnog kampusa u Borongaju u čiju izgradnju je sredstva uložila hrvatska Vlada, dok lokalna zajednica i vladajuća stranka u Zagrebu do danas još nije osigurala tramvajski prijevoz studentima do tog kamupsa.