GRAD SPORTA

Umag postaje sportski brend

30.04.2011 u 17:55

Bionic
Reading

S ciljem dugoročnog povezivanja važnih sportskih događanja, gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese inicirao je potpisivanje Povelje o suradnji na izgradnji grada Umaga kao destinacije aktivnosti i sporta. Povelju su, uz gradonačelnika, danas tijekom 1. umaškog Sajma sporta i slobodnog vremena svečano potpisali predsjednik Uprave Istraturista Željko Kukurin, direktorica TZ Umag Sanda Bravar Radizlović te predstavnici pet velikih međunarodnih sportskih natjecanja koja će Umag ugostiti ovoga ljeta

Polazeći od činjenice da Grad Umag godišnje za financiranje sporta iz budžeta izdvaja gotovo 5,5 milijuna kuna, te da u Gradu djeluje čak 50 sportskih udruga i klubova, potpisnici Povelje suglasni su da u ostvarenju tog projekta ključnu ulogu igraju međunarodna sportska događanja, kojih će ove godine u Umagu biti čak pet.

Kako je priopćeno, već krajem svibnja u Umagu se održava ITF GMP CUP UMAG 2011. - Otvoreno prvenstvo Umaga za veterane, a na turniru će zaigrati i izbornik hrvatske muške i ženske teniske reprezentacije Goran Prpić. Od 21. do 26. lipnja slijedi Svjetsko prvenstvo u odbojci na pijesku za mlade do 19 godina SWATCH FIVB.

'Međunarodna natjecanja u sportovima na pijesku u Umagu nastavljaju se 7. prvenstvom Europe u rukometu na pijesku, koje će se održati od 4. do 9. srpnja, dok će se nekoliko dana ranije (od 30. lipnja do 2. srpnja) održati i natjecanje u juniorskoj konkurenciji. Atraktivnosti natjecanja svakako će pridonijeti i mjesto održavanja, teniska arena Stella Maris, kao i činjenica da će se dio turnira odigrati u noćnom terminu.

Vrhunac sezone, kao i svake godine, bit će 22. ATP Studena Croatia Open Umag, jedan od najznačajnijih društveno-sportskih događaja u Hrvatskoj. Vrhunske svjetske tenisače i tisuće gostiju Umag će ugostiti od 21. do 31. srpnja, uz nikad bogatiji program popratnih zabavno-gastronomskih sadržaja', poručuju iz Umaga, grada koji je ozbiljno zakoračio u projekt stvaranja identiteta i branda destinacije aktivnosti i sporta.