SDP-OVAC KRITIZIRAO PUPOVCA

Komadina: Popisivač nije propust napravio namjerno

04.04.2011 u 17:29

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da je popisivač koji je u Viškovu građaninu srpske nacionalnosti sugerirao da se upiše kao grkokatolik propust napravio nenamjerno te kritizirao Milorada Pupovca koji je na temelju neslužbenih informacija izišao u javnost

'Propust je trebao biti prijavljen Popisnom centru Viškovo, ali vidimo da je netko neslužbeno kontaktirao SDSS i Milorada Pupovca koji je na temelju neslužbenih informacija reagirao u javnosti, i to u trenutku kad je greška već bila ispravljena. To se tako ne radi', rekao je Komadina.

Najavio je da će Županijsko popisno povjerenstvo, kojemu je on na čelu, u naredna tri dana utvrditi stvarni tijek događaja i tek potom će dalje reagirati ako bude potrebno.'Županijsko popisno povjerenstvo nije prijeki sud, niti će to biti dok ga ja vodim', izjavio je Komadina.

Naime, kako tvrdi, građaninu kojemu su prekršena građanska prava u ovom slučaju kojega je potom u javnosti potencirao i komentirao SDSS, ispravno je navedena nacionalna pripadnost, kao i korištenje srpskog jezika, no 'zbog nepoznavanja kategorija vjeroispovijesti' u rubrici 'vjersko opredjeljenje' došlo je do propusta – ali greška je odmah uočena i otklonjena.

Komadina kaže da je netko kontaktirao Pupovca i SDSS na temelju neslužbenih informacija kada je greška već bila ispravljena, a popisivač i kontrolor suspendirani, piše Novi list. Dosad su prikupljene izjave svih u lancu odgovornosti, ali ne i samog građanina koji se našao oštećen ovom nenamjernom pogreškom, rekao je župan Komadina.