SLAB ODAZIV U DUBROVNIKU

'Jaco, sjaši, netko pošten, uzjaši'

25.03.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Na drugom dubrovačkom prosvjedu okupilo se tek četrdesetak građana. Prosvjednici su poručili premijerki Kosor da odstupi zajedno sa svojom vladom, no oštro su kritizirali i lokalnu vlast sa SDP-om i HNS-om na čelu

Još jednom su ponovili da iza njih ne stoji nijedna stranka te da jedino podržavaju don Ivana Grubišića odnosno njegovih devet točaka.

Na početku je organizator prosvjeda Zoran Žuvela rekao da su zadnji put čitana obećanja koja Vlada nije ispunila te da će ovog puta čitati ona ispunjena. Nakon toga je simbolično podigao u zrak dva prazna lista papira.

Prosvjednici su se uz povike 'Dosta!' i 'Jaco, odlazi!' uputili preko Straduna do gradske vijećnice, gdje su upozorili na brojne neriješene afere ove i prošle gradske vlasti.

Došli smo da bismo lokalnim političarima poručili - nismo, gospodo, zaboravili sve afere, kako državne, tako ni lokalne. Za njih nitko nije odgovarao. To su afere sa zemljom na Srđu, namješteni poslovi oko javne garaže, a još je mnogo toga i da sad krenemo nabrajati, ne bismo završili do sutra. Tražimo od vas jednu jednu važnu i jednostavnu stvar - odgovornost! Spremni smo i u budućnosti ustati i doći pod vaše prozore i tražiti tu odgovornost, poručio je u ime prosvjednika Žuvela.

Prosvjednici su se zatim uputili pred prostore HDZ-a gdje su zapalili svijeće te njima ispisali riječ 'Dosta'. Dijelili su i letke s porukom premijerki Kosor na kojima između ostalog piše: 'Umjesto da budete servis građana, Vi sebe zovete vlast i pretvarate nas u robove sustava. Umjesto da se bavite budućnošću, Vi dijelite Hrvate na crvene i crne, dok ih istodobno pljačkate pomoću nepravednih zakona. Umjesto da stvarate uvjete za pošten rad, Vi kažnjavate nas male ljude koji se pomažu da bi uopće mogli preživjeti. Jedino što znate raditi je cijediti ovaj napaćeni narod do krajnjih granica, istodobno ne nudeći ništa osim laži, obmana i kupovanja vremena. Nakon što vam je javna funkcija predana u ruke od strane međunarodnog hohštaplera, nastavili ste obmanjivati javnost i manipulirati statističkim podacima. Kvaliteta života u Hrvatskoj je na nuli, svima osim pipcima vaše hobotnice koje ste potkupili i uhljebili.'