NAPAD NA KONVOJ U AFGANISTANU

Hrvatski vojnici za dlaku izbjegli bombu

06.03.2011 u 14:32

Bionic
Reading

Nijedan hrvatski vojnik nije ozlijeđen kada je nakon prolaska njihova konvoja eksplodirala bomba uz cestu na sjeveru Afganistana, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH)

'Nitko od pripadnika Oružanih snaga RH koji su bili u vozilima nije ozlijeđen niti su zabilježena ikakva oštećenja na vozilima tipa 'MRAP' kojima su se prevozili', stoji u priopćenju.


Incident se dogodio u subotu na području Regionalnog zapovjedništva 'Sjever' u Mazar-e Sharifu kada je improvizirana eksplozivna naprava postavljena uz cestu eksplodirala nakon prolaska dva vozila s devet pripadnika mentorskog tima 16. hrvatskog kontingenta koji su bili na relaciji između dva kampa.

U misiji ISAF trenutačno sudjeluje 334 hrvatskih vojnika, a Hrvatski je sabor donio odluku o sudjelovanju do 350 vojnika u 2011. i 2012.

Pripadnici hrvatskih oružanih snaga sudjeluju u misiji kao vojni policajci u Kabulu, na sjeveru (u Mazar-i-Šarifu i Pol-e-Homriju) te na zapadu Afganistana (u Šagšaranu). Pored voda vojne policije razmješten je i vod za zadaće zaštite, medicinski tim, pokretni tim za vezu i izviđanje (MLOT), mentorski tim za obuku (OMLT), stožerni časnici i časnik za CIMIC (civilno-vojnu suradnju).