Hrvatska PO NALOGU USKOK-A

Policija opet istražuje otkud cure informacije

  • Autor: tportal.hr
  • 20.2.2011 11:08:16
  • 20.2.2011 8:48:00

USKOK je opet od policije zatražio kriminalističko istraživanje zbog utvrđivanja tko je počinio kazneno djelo odavanja službene tajne, stoji u priopćenju na USKOK-ovim stranicama

'Nakon što je zbog objavljivanja tajnih dijelova iskaza okrivljenika i svjedoka u predmetu Fimi media 8. veljače 2011. od policije zatraženo kriminalističko istraživanje zbog otkrivanja tko je u javnost plasirao dijelove tajnih iskaza i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne, 19. veljače 2011. od policije je ponovno zatraženo kriminalističko istraživanje zbog toga što su 18. i 19. veljače 2011. u jednom dnevnom listu objavljeni dijelovi iskaza jednog od okrivljenika u navedenom predmetu koji, usput rečeno, u većem dijelu nisu autentični, odnosno činjenično ne odgovaraju onome što se nalazi u spisu', zaključuje se u USKOK-ovom priopćenju.

Naime, ovih je dana jedan dnevni list opet objavio tekstove u kojima su navodni dijelovi intervjua s nekima od glavnih okrivljenika u slučaju Fimi medije, Mladenom Barišićem i Nevenkom Jurak. Njih su dvoje navodno USKOK-ovim istražiteljima ispričali kako su izvlačili novac i da je o toj 'javnoj tajni' znalo i današnje vodstvo HDZ-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još