Hrvatska RASPRAVA O RADU SABORA

Hoće li sutra odzvoniti Luki Bebiću?

Predsjednik Sabora Luka Bebić najavio je jutros da će se sutra održati sjednica proširenog predsjedništva na kojoj će se raspravljati o pitanjima vezanim uz rad Sabora. Nakon prošlotjednih povišenih tonova i svađa, koje su zapravo krenule već prije dva tjedna, pretpostavlja se da će tema sastanka biti način vođenja saborskih sjednica i ponašanje u saborskoj dvorani

Nakon prošlotjednih povišenih tonova i svađa, koje su zapravo krenule već prije dva tjedna, pretpostavlja se da će tema sastanka biti način vođenja saborskih sjednica i ponašanje u saborskoj dvorani, no hoće li se raspravljati i o eventualnom odlasku Luke Bebića, tek teba vidjeti.

Podsjetimo, o njegovom odlasku, tj. smjeni počelo se govoriti nakon prošlotjednog otvorenog sukoba između njega, Vladimira Šeksa i Ivana Jarnjaka, no tada su iz HDZ-a eventualne smjenu demantirali.

Sazivanje same sjednice saborskog predsjedništva nije iznenađenje. Naime, Bebić je već ranije, prije sukoba sa stranačkim kolegama, najavio da će sazvati Predsjedništvo zbog učestalih uvreda i netolerancije u sabornici.

Da se Predsjedništvo sastane kako bi se dogovorili ujednačeni kriteriji vođenja sjednice i primjene poslovnika, prošli je tjedan zatražio i potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još