Hrvatska ZATVORSKI FOTOALBUM

Pogledajte kako Sanader živi iza rešetaka

  • Autor: B. S.
  • 27.1.2011 19:31:46
  • 27.1.2011 18:30:00

Nepoznat netko, po svemu sudeći, bez suglasnosti austrijskih pravosudnih tijela, uspio se ušuljati u ćeliju 79 salzburškog pritvora i mobitelom približiti zatvorsku svakodnevnicu bivšeg hrvatskog premijera

Posljednja razgovijetna fotografija Ive Sanadera bila je ona načinjena 10. prosinca, kada je ušetao u zatvor u Salzburgu, gdje je priveden pod optužbom za umiješanost u korupciju. Još su nam u sjećanju analize govora tijela koje su tada preplavile hrvatske medije, a koje su apostrofirale neizmijenjeni bahati gard i stamenu figuru. Nadmenost je Sanader demonstrirao i prilikom svjedočenja otvorenog za javnost u 'aferi Hypo' pred parlamentarnim povjerenstvom Koruške u Klagenfurtu.

Najveća novost koju možemo primijetiti na ovim fotografijama, pod uvjetom da nisu kompjutorski dotjerivane, jest znatno vitkija i nestabilnija Sanaderova figura od one koju smo vidjeli preko monitora tijekom saslušanja u Klagenfurtu. Osim što ga je, prema procjenama novinara 24 sata koji je objavio ove fotografije, zatvorska hrana spustila ispod psihološke granice od stotinu kilograma, Sanader je izgubio i više kose nego obično. Kako ne bi izgubio i vid, bivši premijer uz pomoć naočala pažljivo lista spise koje koristi u pripremi obrane.

Na fotografijama još vidimo klasične segmente zatvorske 'dodatne opreme' – fotografije i pisma, vjerojatno najbližih, izlijepljene po zidovima te jedan mali televizor na kojemu Sanader, kažu bolje upućeni, gleda nogometne utakmice i sapunice.

Na fotografijama ne vidimo Sanaderova cimera, salzburškog odvjetnika Friedricha Lorenza koji je u zatvoru završio nakon što je netragom nestao s gotovo 1,2 milijuna eura svojih klijenata.

Sanader će tako usamljen čekati rasplet svog slučaja, a loptica je trenutačno kod austrijskih pravosudnih tijela, od kojih je DORH zatražio da ga ispitaju te im dostavio optužni materijal.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još