SUMNJIVO BOGATSTVO

Blokira se imovina Sanaderove rođakinje?

24.01.2011 u 13:02

Bionic
Reading

USKOK je dosad blokirao imovinu obitelji Sanader vrijednu više milijuna kuna, a prema pisanju Vjesnika, zaplijenio je i imovinu rođakinje bivšeg premijera iz Dalmacije

Naime, USKOK je u suradnji s Poreznom upravom došao do podataka da Sanaderova rođakinja iz Dalmacije posjeduje imovinu čija je vrijednost tolika da je nemoguće da je došla legalno do nje.


Sumnja se da je Sanader prenio na rođakinju neke nekretnine, ali i određena sredstva, s obzirom da je USKOK tražio blokadu imovine na Braču i na području Splita, ali i bankovnog računa zasad neimenovane rođakinje. Nije poznat ni iznos blokirane imovine za koju se sumnja da je stečena ilegalnim izvlačenjem novca iz državnih poduzeća preko Fimi medije.

Vrijednost dosad blokirane imovine obitelji Sanader popela se navodno iznad 28 milijuna kuna, kolika je ilegalna imovinska korist čije pribavljanje USKOK stavlja Sanaderu na teret.

Podsjetimo, blokirani su računi u Austriji s deset milijuna kuna, zaplijenjena zbirka umjetnina procjenjuje se na 6,3 milijuna kuna, 1,8 milijuna kuna blokirano je Sanaderu, njegovoj supruzi i kćerima na računima u Hrvatskoj, 600.000 kuna vrijednih udjela u tvrtkama te spornih 5,8 milijuna kuna vrijednih nekretnina u Šarengradskoj.

Iako je vrijednost blokirane imovine već prešla onu inkriminirane dobiti, to ne bi trebala biti prepreka za USKOK. Naime, USKOK može blokirati i zaplijeniti svu imovinu za koju se ne može dokazati njeno porijeklo.