LIJEKOVI BEZ KOJIH NE MOŽE

Sanader u zatvoru tražio medicinsku pomoć

11.12.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Sinoć uhićeni Ivo Sanader u iščekivanju istražnog suca koji bi mu trebao odrediti ekstradicijski pritvor, zatražio je i medicinsku pomoć, odnosno lijekove bez kojih ne može - potvrdio je Večernjem listu direktor zatvora u Salzburgu

Večernjem listu izjavu je dao direktor zatvora u Salzburgu Dietmar Knebel: 'Koliko ja znam, Ivo Sanader je jučer nešto iza 20 sati doveden kod nas. Moram napomenuti kako je sve prošlo glatko i kako mu je odmah pružena medicinska pomoć, tj. osigurani su mu potrebi lijekovi koje koristi.'

Inače, Sanader je po dolasku u istražni centar nakon uhićenja najprije zatražio čašu vode, te je - kako prenosi austrijski ORF - rekao kako nije u bijegu i da je izvan Hrvatske na poslovnom putu.

Premda Knebel to nije mogao potvrditi ni demantirati, prema informacijama Večernjeg lista, Ivo Sanader neće biti prevezen u zatvor u Innsbruck kako je najavljivano.

Sanader, naime, u ovim trenucima čeka izlazak pred istražnog suca i određivanje ekstradicijskog pritvora. Ako se ne bude protivio izručenju, kako je poručivao preko nekih odvjetnika, izručenje će trajati puno kraće.