OBITELJSKI POSAO

Djedu i unuku 7,5 godina zatvora zbog dilanja

17.02.2009 u 16:23

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Puli zbog zloporabe droge Ilija Miljak (78) nepravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od tri i pol godine, njegov unuk Eduard Miljak (31) na četiri godine, a Jurica Jurkić (27) na 60 radnih dana za opće dobro koje mora odraditi u godinu dana. Ilijina supruga Zuhra (51) oslobođena je optužbe.

Njih je optužnica teretila za zloporabu droge - Eduarda za nabavu droge za prodaju, Iliju za posjedovanje droge radi prodaje, Zuhru za pomaganje Iliji, a Jurkića da je dio kupljene droge od Ilije namijenio daljnjoj preprodaji.

Sutkinja Županijskoga suda u Puli Marija Budimir rekla je danas tijekom izricanja presude kako je Eduard Miljak od svibnja do srpnja prošle godine djedu donio najmanje 230 grama heroina radi daljnje preprodaje, što je Ilija i učinio.

Tako je manju količinu droge djed prodao 27-godišnjem Jukiću, koji je u policijskoj raciji priznao odakle mu droga. Ilijina supruga Zuhra oslobođena je optužbe za pomaganje u prodaji droge.

Jurkić je uhićen u kolovozu prošle godine, a u rujnu i Ilija te njegova supruga, i to na cesti s paketićima droge u džepu.

Dva dana poslije uhićen je i Ilijin unuk Eduard Miljak. U premetačini kuće Miljakovih u kuhinji je pronađena droga u paketićima, digitalna vaga i veća količina novca.