UMJESTO AUTA DOČEKALA JE OLUPINA

Fiat u plamenu palio aute na parkingu

03.12.2010 u 15:10

Bionic
Reading

Šokantan prizor zatekao je jučer 36-godišnju Brođanku nakon što je izašla iz trgovine. Dok je, ne sluteći što se vani događa, mirno kupovala namirnice, njezin se Fiat Punto zapalio te ju je umjesto automobila na parkiralištu trgovačkog centra dočekala izgorena olupina. Sa zapaljenog Fiata, koji je klizio parkiralištem, požar se proširio te je oštetio još tri automobila

Vozačica je svoj Fiat Punto jučer popodne parkirala na parkiralištu trgovine Mercator u Slavonskom Brodu. Nakon što je otišla u kupnju, na njezinom je automobilu izbio požar. Vatra koja se brzo širila po autu, oštetila je ubrzo ručne kočnice Fiata koji se potom, nakon zapaljenja sam i pokrenuo.

Uslijed nagiba na parkiralištu, auto u plamenu klizio je nizbrdo te se zaustavio udarivši u parkirani Opel Vectra.
Buktinja koja je već doslovno progutala Fiat, proširila se potom i na Opel registracije SB koji je u lančanom požaru djelomično izgorio. Uslijed prijenosa topline oštećena su i još dva vozila koja su bila parkirana s lijeve i desne strane Opel Vectre. Šteta se procjenjuje na oko 40-ak tisuća kuna.

Nakon očevida, koji su obavili policijski službenici zajedno s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je požar na vozilu izazvao tehnički kvar na sustavu za dovod goriva. Nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, a policija u dogovoru s državnim odvjetništvom podnosi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.