BAKAR JE MAMAC ZA KRADLJIVCE

Mladići ukrali uzemljenje s pruge

03.11.2010 u 17:23

Bionic
Reading

Četvorica mladića s novogradiškog područja, od kojih najmlađi ima 19, a najstariji 26 godina, ukrala su s pruge gotovo 150 metara bakrene užadi. Za neznatan novac koji su dobili prodajom bakra, dio pruge na relaciji Vinkovci – Zagreb ostavili su tako bez uzemljenja

Mladići su krajem rujna i početkom listopada sa željezničke pruge u Zapolju i Vrbovi, nedaleko od Nove Gradiške, odrezali i skinuli 42 komada bakrene užadi dužine 146,5 metara. Riječ je o bakrenoj užadi koja spaja stupove-nosače električnih vodiča i tračnice te služi kao uzemljenje. Kako su rezali i skidali užad, mladići su je uz prugu i palili, da bi s nje mogli skinuti izolaciju.

Nakon toga su bakar prodali u stanicama za otkup sekundarnih sirovina na novogradiškom području. Iako se materijalna šteta cijeni na nešto manje od 20 tisuća kuna, kradljivci su, doznajemo, u džepove spremili tek po stotinjak kuna.

Protiv 22-godišnjaka i 26-godišnjaka policija podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški zbog kaznenog djela krađe, a protiv 19-godišnjaka i 20-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.