ČIKO U AFEKTU

Prijetio smrću djelatnici Centra za socijalnu skrb

Bionic
Reading

Boris T. (48) zvani Čiko, kojeg policija od ranije dobro poznaje zbog maltretiranja bivše supruge, jučer je napravio rusvaj u splitskom Centru za socijalnu skrb. Nezadovoljstvo odlukom stručnog tima iskalio je na djelatnici Sanji K. (41) kojoj je, između ostalog, zaprijetio smrću

'Ispalio' je već dok je davao svoju izjavu u zapisnik. Članovima vijeća je poručio da se gone u p.m., a Sanji K. je rekao da će je opaliti štakom.

'I zadnji put san ti tija opalit trisku, droljo. Nemoj da više vidim tvoje ime na papiru', poručio joj je bijesni Boris T. Dok ga je zaštitar izvodio van, zaurlao je: 'Nisam ja ode doša od tebe tražit 100 kuna, doša san zbog svoje dice. Vratit ću se čim ozdravim, a ono oružje koje mi je zadnji put oduzela policija nije sve što imam.'

Policija ga je pronašla i uhitila na adresi stanovanja u centru Splita. Pretražen mu je stan, a dobrovoljno je predao 10 puščanih streljiva kalibra 7,62 milimetra. Nakon obrade policajci su ga u dogovoru sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva pustili na slobodu, a prijavili su ga zbog narušavanja reda i mira te zbog prijetnje.

Inače, policajci su ga zadnji put uhitili prije mjesec dana, kada je pred Dječjim domom Maestral sačekao i napao bivšu suprugu i njezinog novog dečka.

Dosad je prikupio 15 kaznenih prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, prikrivanja, nedozvoljenog držanja oružja i nasilničkog ponašanja u obitelji.