Crna kronika PRESRETAČI OPET U AKCIJI

Švicarac u BMW-u autocestom jurio 240 km/h

Nakon što je prošli mjesec, u samo nekoliko dana, policijski presretač na autocesti Bregana - Lipovac u blizini Slavonskog Broda zaustavio četvoricu stranaca koji su jurili brzinom od 243 do 246 km/h, neslavni je niz jučer nastavio i 23-godišnji Švicarac

Mladić je u svom BMW-u jurio 240 km/sat. Nešto prije 18 sati na autocesti kod Bukovlja zamijetili su ga policajci u presretaču. Uređajem za mjerenje brzine kretanja izmjerio je da se BMW 323 švicarskih nacionalnih oznaka i broja, kreće brzinom od 240 kilometara na sat, što je 110 km više od dopuštene brzine.

Presretač je ubrzo zaustavio mladića koji je kažnjen novčanom kaznom od sedam tisuća kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Slavonski presretač je rekorder


Iste su kazne platili i njegovi prethodnici, a sa čak četiri intervencije u kolovozu na autocesti A3 presretač PU brodsko-posavska postao je svojevrsni rekorder u hvatanju paklenih vozača. Podsjetimo, policijski je presretač 12. kolovoza zaustavio 24-godišnjeg Nijemca koji je autocestom vozio slalom jureći Ferarijem 243 km/sat.

Sljedećeg dana, 13. kolovoza, na istoj je autocesti zaustavljen 36-godišnji Nijemac koji je u prerađenoj, sportskoj verziji Audija R8 jurio 246 km/h. Tjedan dana kasnije, 21. kolovoza, ponovio se gotovo identičan scenarij, presretač je zaustavio 32-godišnjeg Nijemca koji je Audijem A4 jurio 246 km/h, a 23. kolovoza i 38-godišnjeg državljanina Turske koji je u Mercedesu jurio također 246 km/h.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još