PRIVEDEN U PULI

Višestruki provalnik fizički napao policajce

02.09.2010 u 11:58

Bionic
Reading

Policija jučer je, oko tri sata i 10 minuta, sprovela u pulski zatvor 33-godišnjeg Puljanina za kojim je zbog višestrukih kaznenih djela bila raspisana tjeralica. Prilikom uhićenja, u utorak oko 5.10, u Ulici Šantamarina, 33-godišnji provalnik s tjeralice, fizički je napao policajce pa će tako kazneno odgovarati i za sprečavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

Kako je izvijestila PU Istarska, 33-godišnjeg Puljanina osnovano se sumnjiči za sedam kaznenih djela, provala i teških krađa, koje je počinio na području Žminja i Kanfanara, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

U kolovozu 2008, provalio je u kuću francuskog državljanina u mjestu Slivari iz koje je otuđio raznu tehničku robu, odjevne predmete, novac i osobne dokumente, a od 18. veljače do 30. studenog prošle godine, provalio je čak u šest kuća iz kojih je također ukrao razne dragocjenosti. Zbog sumnje da je počinio još sličnih kaznenih djela, policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.