Crna kronika REZULTATI INTERNE ISTRAGE

'Policija nije kriva za ubojstva u Benkovcu'

  • Autor: tportal.hr
  • 24.8.2010 10:56:00
  • 24.8.2010 9:55:38

Nakon nadzora u Policijskoj postaji Benkovac, Ravnateljstvo policije utvrdilo je da benkovačka policija nije učinila nikakav propust u slučaju ubojstva Marine Palavre i njezinog brata Marina Kambera te samoubojstva Marka Dukića

'Cilj nadzora bio je provjeriti zakonitost i taktičnost policijskog postupanja tijekom kriminalističkog istraživanja povodom kaznenog djela nasilničkog ponašanja te može li se policijsko postupanje dovesti u vezu s dvostrukim ubojstvom i samoubojstvom', stoji u priopćenju MUP-a koji je nadzorom utvrdio:

1. Da je u ponedjeljak 16. kolovoza oko 21 sat, Marinu Palavru, u ugostiteljskom objektu u kojem je radila kao konobarica, napao njen bivši dečko Marko Dukić.

2. Da je sljedećeg dana, dakle u utorak oko 13 sati, Marina Palavra u pratnji majke pristupila u službene prostorije Policijske postaje Benkovac i prijavila sinoćnji događaj. U konzultaciji s mjerodavnim državnim odvjetnikom utvrđeno je da događaj koji je opisala imao obilježje kaznenog djela nasilničkog ponašanja te da se ne radi o kaznenom djelu prijetnje, jer u iskazu i predočenim SMS porukama nisu utvrđeni elementi tog kaznenog djela.

3. U srijedu 18. kolovoza oko 21.40 sati, osumnjičeni Marko Dukić je u ugostiteljskom objektu u Benkovcu iz ilegalnog vatrenog oružja usmrtio Marinu Palavru i njenog brata Marina Kambera, a potom iz istog oružja počinio samoubojstvo.

U priopćenju MUP navodi da su u periodu od podnošenja kaznene prijave pa do počinjenja dvostrukog ubojstva i samoubojstva policijski službenici u dva navrata na adresi stanovanja bezuspješno tražili Marka Dukića te da su podnesene sve potrebne kaznene prijave i optužni prijedlozi vezani za navedene događaje.

'S obzirom na iznesene rezultate nadzora, slobodni smo izvijestiti da se postupanje policijskih službenika, taktičnost i zakonitost rada ne može dovesti u vezu s ubojstvom Marine Palavre i Marina Kambera te samoubojstvom počinitelja Marka Dukića. Još jednom naglašavamo da duboko suosjećamo s velikom tragedijom za obje obitelji, međutim ta se tragedija ne može smatrati posljedicom propuštanja policijskog postupanja', stoji u priopćenju MUP-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još