PREGAZIO DARKA GLAVANA

Ubio se fotograf Mario Novak

01.08.2010 u 09:37

Bionic
Reading

Mario Novak, fotograf pod čijim je vozilom stradao povjesničar umjetnosti i glazbeni kritičar Darko Glavan, bacio se u subotu navečer pod vlak

O nesreći koja se dogodila u Ludbregu oko 19.30 sati izvijestili su iz PU varaždinske, navodeći samo da je stradao 47-godišnji muškarac čije je tijelo prevezeno na odjel patologije varaždinske bolnice zbog obdukcije.

Međutim, kako doznajemo od očevidaca, stradali je upravo ludbreški fotograf protiv kojeg je varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužni prijedlog u kojem je zatražilo uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine za nanesene teške ozljede iz nehaja koje su dovele do Glavanove smrti 13. srpnja prošle godine.

'Budući da se bliži godišnjica, samo očekujem najgore u medijima, pogotovo što sam uz biskupovu podršku pokrenuo nekoliko vrijednih projekata koji bodu neke ljudi u oči, kao što je 'Razvoj Ludbrega kao grada svetišta', a povodom 600. godišnjice svetišta, ili kao što je promocija vjerskog i kulturnog turizma ovog dijela Hrvatske (Belec-Lobor-Marija Bistrica-Lepoglava-Trakošćan-Varaždin-Štrigova etc.), odnosno put Rangera ili put baroka, kako se kome svidi', napisao je Mario Novak u jednom od svojih zadnjih javljanja, dodajući da pokušava sastaviti svoj život, pored drugih tragedija koje su zadesile njegove najmilije, kao što je smrt Silvane Novak.

Nakon smrti šogorice, kako je istaknuo, neke osobe pokušale su od njega iskamčiti novac, misleći da su sva prikupljena sredstva kod obitelji. No, kako je upozorio, protiv njih je Državno odvjetništvo pokrenulo istragu, a njegov je odvjetnik podigao i tužbe za klevetu zbog širenja laži u dopisima iz SAD-a.

'Žalosno je da je jedna od tih osoba kolega, a i mnogim drugima smeta što sam aktivan u poslu i što se polako pokušavam dići natrag na noge', ustvrdio je Novak, napomenuvši da danas ima puno načina da se nekoga ucjenjuje, a da ima ijednu mrlju u svojoj karijeri, sigurno ne bi u SAD-u mogao ni doći do mnogih uglednih tvrtki, a kamoli raditi za njih.