MAFIJAŠKA SAPUNICA

Simović ustrijelio Kalinića zbog ljubavnog trokuta?

Bionic
Reading

Razlog zbog kojeg je Miloš Simović upucao Sretka Kalinića, svoga sudruga iz po zlu poznate srpske mafijaške organizacije 'zemunski klan', navodno je bio ljubavni trokut

Kalinić je, navodno, bio u tajnoj vezi sa Simovićevom suprugom, koja im je povremeno dolazila u Zagreb donijeti novac, piše Jutarnji.hr. Obično bi se nalazili na području Rakitja. Kalinić je hrvatskoj policiji rekao da su on i Simović u Rakitje došli biciklima na roštilj. Navodno je Simović na njega iznenada pucao dok su sjedili i roštiljali, piše Večernji.hr

Simović je, opet navodno, srpskoj policiji nakon uhićenja priznao da je pucao u svoga bivšeg prijatelja rekavši da ga nije želio ubiti nego poslati u zatvor. Obojica su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne zbog sudjelovanja u zavjeri i atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića.

Zahvaljujući svađi dvaju mafijaša policija je otkrila i da su koristili dva stana na Laništu, u kojima su pronađeni tragovi iz kojih je jasno da je u njima boravio i Cvetko Simić, nedavno ubijen srpski kriminalac, čije obezglavljeno tijelo je nedavno pronađeno u jarunskom jezeru.

Policije Hrvatske i Srbije zahvaljujući ovom nenadanom ulovu za koji su si pripisale zasluge sada razotkrivaju i neke druge neriješene zločine iz prošlosti.

Zanimljiv je i status Sretka Kalinića zvanog Zver, koji je poznat kao iznimno svirep i okrutan ubojica. Budući da ima hrvatsko državljanstvo, ne može biti izručen Srbiji, a na teritoriju naše zemlje, koliko je poznato, nije optužen ni za kakav zločin. Prema pisanju Večernjeg.hr, kad je hrvatska policija došla u bolnicu gdje leži ranjen, odmah je priznao tko je: 'Ja sam Sretko Kalinić i ubio sam 20 ljudi.' Hoće li hrvatska policija ovoga opasnog kriminalca pustiti da odšeta slobodno iz bolnice nakon što se oporavi, ostaje za vidjeti, ali jedno je sigurno - ovaj slučaj je ozbiljna pouka vladajućima s obje strane granice da se uhvate posla i potpišu potrebne sporazume koji bi spriječili ovakve situacije u budućnosti.