TANKA BIJELA LINIJA U DUBROVNIKU

Tajna veza dilera i policijskog načelnika

Bionic
Reading

Bivši glasnogovornik i aktualni načelnik Operativno-komunikacijskog centra PU dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika suspendiran je zbog teže povrede dužnosti i odavanja službene tajne neslužbenim osobama. Iza ove formalne policijske konstrukcije nije se dalo točno iščitati što je to Kukrika skrivio

Ipak, Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje da načelniku OKC-a Kukriki osim stegovne prijeti i kaznena prijava.

Neslužbeno, cijela stvar je vezana uz zagrebačko uhićenje izvjesnog Vlahe U. (24) iz Zatona kod Dubrovnika sa 96 grama kokaina okvirne vrijednosti oko 50 tisuća kuna. Droga je navodno bila namijenjena dubrovačkom narkotržištu.

Uhićenik je poznat policiji zbog droge, a njegov je punac, piše Slobodna Dalmacija, navodno telefonski nazvao Kukrikinu suprugu, inače njegovu školsku prijateljicu, i zamolio je da 'dozna je li se nešto loše dogodilo njegovu zetu i što'.

Kukrika je, kao šef OKC-a, saznao o čemu je riječ i potom rekao supruzi, uz molbu da ne navodi razlog uhićenja. Slobodna ne zna što je supruga rekla prijatelju, ali je činjenica da u skorom pretraživanju kuće policija nije našla ništa, iako su povjerljive informacije nagovještavale veću količinu 'bijelog praha'.