DEVETOČLANA SKUPINA

Pala zagrebačko-dubrovačka narko osovina

28.04.2010 u 14:24

Bionic
Reading

U višemjesečnoj policijskoj akciji razbijena je deveteročlana skupina preprodavača heroina, kokaina i marihuane koja je drogu nabavljala u Bosni i Hercegovini i preprodavala je na zagrebačkome i dubrovačkom području.

Skupinu, čija je većina članova otprije poznata po kriminalu, policija je uhitila nakon šestomjesečnog praćenja. U akciji su premetnuta 22 stana i 12 vozila, a pritom su pronađena 192 grama heroina, 97 grama kokaina, 161 tableta s popisa opojnih droga, četiri stabljike indijske konoplje, 38 grama marihuane i manja količina hašiša. Policija je priopćila da je vrijednost zaplijenjene droge na ulici veća od 100 tisuća kuna.

Četvorica osumnjičenika privedena su istražnome sucu zagrebačkoga Županijskog suda, a među njima je i makedonski državljanin. Četvorica su puštena da se brane sa slobode, a nad jedinom ženom iz skupine još traje kriminalistička istraga.

Policija je priopćila da su dvojica Dubrovčana iz BiH najprije počela krijumčariti marihuanu i heroin, a zatim su 'u posao' uključili makedonskog državljanina te proširili ponudu i na kokain. Sumnja se da je droga u BiH prokrijumčarena iz Turske.

U razbijanju skupine dilera sudjelovali su zagrebački, dubrovački i zadarski policajci.