BOLESNA ODVJETNICA

Odgođeno suđenje za 'veliki Maestro'

19.01.2009 u 10:49

Bionic
Reading

Suđenje dužnosnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i ostalim optuženima u tzv. 'velikom maestru' danas je odgođeno zbog bolesti braniteljice drugooptuženog Roberta Peše, bivšeg potpredsjednika Fonda

Rasprava na kojoj su se ponovno trebale prikazivati snimke tajnog praćenja na kojima USKOK temelji optužnicu u jednom od najvećih antikorupcijskih postupaka, stoga je odgođena do sutra.

Branitelj prvooptuženog Josipa Matanovića Branko Šerić sud je izvijestio da njegov branjenik u pritvoru nema odgovarajuću zdravstvenu skrb, budući je riječ o osobi s dijabetesom, koju u posljednje vrijeme muči i visoki tlak.

Bivše potpredsjednike HFP-a te još šestero suoptuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela.

Osim za primanje i davanje mita USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.