DOLIJALI DILERI

Dvojac iz Šibenika uhićen zbog heroina

07.04.2010 u 15:02

Bionic
Reading

Zbog sumnje da su počinili 15 kaznenih djela vezanih uz drogu, šibenska policija podnijela je kaznene prijave protiv 40-godišnjaka s područja Vodica i 30-godišnjaka iz Bilica, a zaplijenila je 133 grama heroina i 14 krivotvorenih bankovnih kartica, tzv. bijelih plastika, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare šibensko-kninske Policijske uprave.

Ta su dvojica 3. travnja privedena istražnome sucu Županijskoga suda u Šibeniku, rekao je načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić.

Policajci Odsjeka kriminaliteta droga šibensko-kninske Policijske uprave, na osnovi prikupljenih spoznaja i dokaza, provodili su opsežnu obradu nad tom dvojicom od 12. siječnja do 1. travnja ove godine, istaknuo je i dodao da su oni već bili poznati policiji, a neko su vrijeme bili i u zatvoru. Policija je u akciji 1. travnja na autocesti A-1 na području vodičke policijske postaje zaustavila automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji Vodičanin. U vozilu je pronađeno 132,7 grama heroina koji bi na ulici postigao cijenu od 100 do 130 tisuća kuna, istaknuo je Kostanić. Utvrđeno je da je 40-godišnjak heroin nabavljao u Zagrebu, a zatim ga je u manjim količinama dostavljao 30-godišnjaku koji ga je dalje prodavao konzumentima u Šibensko-kninskoj županiji.

U vozilu 40-godišnjaka policija je pronašla i 14 krivotvorenih bankovnih kartica, tzv. bijelih plastika, koje su na sebi imale samo magnetni zapis, bez ostalih podataka, pa istražuje jesu li se osumnjičenici njima već koristili. Naime, iako krivotvorene kartice do kraja nisu izrađene, osumnjičenici su ih mogli rabiti preko interneta ako je s njima surađivao neki korumpirani trgovac, rekao je Kostanić.

Budući da još nije utvrđeno s kojih su kartica presnimljeni magnetni zapisi, nastavlja se kriminalistička istraga kako bi se utvrdilo koje su banke izdale kartice i njihovi stvarni vlasnici. Kostanić je također rekao kako se istražuje više osoba u vezi s kaznenim djelom računalne prijevare.

Dvojici muškaraca osumnjičenih za kaznena djela vezana uz droge prijeti zatvorska kazna od tri do 15 godina, a za računalnu prijevaru od šest mjeseci do pet godina, podsjetio je načelnik Kostanić.