SCENA IZ AKCIJSKIH FILMOVA

Policijska potjera uznemirila Riječane

15.01.2009 u 13:32

Bionic
Reading

Nesvakidašnja policijska potjera u središtu Rijeke jutros oko 9 sati iznenadila je i uznemirila Riječane. Glavnom gradskom prometnicom, a potom i rivom policajci su jurili neregistrirani crni BMW, koji je ugrožavao sigurnost prometa i pješaka. Vozač, koji je nastavio bježati i nakon što mu je pukla guma, naposlijetku je zaustavljen i uhićen

Kada se činilo da će policajci sustići bjegunce u BMW-u, oni su na rivi uz škripu kočnica udarili u ogradu, vozilom napravili puni krug i nastavili bijeg. Za njima je ostao miris spaljene gume i zaglušujući zvuk policijskih sirena, piše Večernji list.

Potraga je nastavljena, iako je bjeguncu pukla guma na kotaču pa je nastavio voziti samo na naplatku. Kada su ga konačno sustigli, uhićenje je bilo jednako dramatično kao i potjera. Policajci su vozača, mlađeg tamnoputog muškarca, izvukli iz automobila, prislonili ga na vrata, pretražili te vezali lisičinama i priveli. Prema navodima očevidaca vozač je vjerojatno bio drogiran, a na automobilu je ostala boca piva.

Glasnogovornica PU primorsko-goranske Marjana Kulaš izjavila da je riječ o potjeri za vozačima koji se nisu zaustavili tijekom rutinske kontrole.

Večernjak neslužbeno doznaje da je riječ o opsežnoj akciji koja se provodi na razini države i kojom rukovodi operativa Ravnateljstva MUP-a te da uhićenja i potjera ima više. Jučer je, naime, riječka policija uhitila petoricu osumnjičenih za trgovanje kokainom u akciji Tropicana.