SMRT ZAGREBAČKOG PODUZETNIKA

Hotkov leš u jednom izvoru pitke vode?

02.03.2010 u 12:42

Bionic
Reading

Ronioci Specijalne jedinice policije već peti dan pretražuju Vransko jezero na kojem je nestao 71-godišnji zagrebački poduzetnik Vinko Hotko

Za njim se gubi svaki trag otkako je 26. veljače, u večernjim satima, zajedno sa 54-godišnjim Franjom Domanskim, pao u vodu prilikom prevrtanja plastičnog čamca, na kojem su ribarili. Domanski je doplivao do obale te se dugo probijao kroz šikaru da bi pozvao upomoć. Iako je činio sve što je bilo u njegovoj moći da spasi prijatelja, nije stigao. Vinko Hotko vjerojatno je mrtav, i to jezeru, koje je jedini izvor pitke vode na cresko-lošinjskom otočju.

I dok otočani, razumljivo, kupuju vodu ne želeći piti ovu iz slavine u kojoj je mrtav čovjek, mještani naveliko negoduju oko cijelog događaja. Postavlja se, naime, pitanje kako su se dvojica Zagrepčana našla na jezeru gdje je ribolov zabranjen, tko im je dao dozvolu te u čijoj je nadležnosti jezero i tko upravlja njime. O tome će se raspravljati i na Skupštini, nakon koje bi se trebali znati odgovorni za ovaj tragičan događaj.