DOLIJALA DESETORICA MLADIĆA

Otkriveni kradljivci županičinih računala

08.12.2009 u 11:24

Bionic
Reading

Policija je otkrila lopove koji su prije desetak dana ukrali računala koja je županica Marina Lovrić Merzel u ožujku donirala Osnovnoj školi u Mošćenici

Radi se o desetorici mladića s petrinjskog područja u dobi od 15 do 21 godine. Kaznena djela počinili su 28. i 29. studenog u dvije nepovezane grupe, piše Slobodna Dalmacija.

Prva grupa, u kojoj su bila dvojica 17-godišnjaka te 18-godišnjak, 20-godišnjak i 21-godišnjak, provalila je u osnovnu školu u subotu, 28. studenog, oko jedan sat noću.

Nasilno su otvorili prozor i ušli u školu te iz učionice informatike otuđili tri kućišta računala i jedan LCD monitor. Ukradeni predmeti kod njih su pronađeni i oduzeti.

Sljedećeg dana, 29. studenog, druga grupa, u kojoj su bili maloljetnici u dobi od 15 i 16 godina te dva mladića od 18 i 19 godina, nevezano za prvu grupu i za krađu počinjenu prethodnog dana, između 13 i 15 sati ušli su u školu kroz prethodno provaljeni prozor te također iz učionice informatike otuđili dva kućišta računala, jedan LCD monitor, projektor i drugu računalnu opremu.

Dio ukradenih predmeta odnijeli su svojim kućama, dio su bacili u potok, dok su preostale predmete odnijeli kod drugog 19-godišnjaka koji ih je sakrio u svojoj vikendici na području Siska.

Svi otuđeni predmeti pronađeni su i vraćeni školi, a protiv osumnjičene devetorice počinitelja zbog teških krađa slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku, dok je 19-godišnjak kazneno prijavljen zbog prikrivanja predmeta pribavljenih teškom krađom.