NAKON KRIM ISTRAGE

Autor morbidnih naljepnica predan pritvorskom nadzorniku

27.02.2017 u 11:53

Bionic
Reading

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 19-godišnjak iz Vukovara osumnjičen da je na Trpinjskoj cesti lijepio naljepnice neprimjerenog sadržaja protiv srpske manjine predan je pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, izvjestila je u ponedjeljak ta PU

Riječ je o osobi koja se sumnjiči da je u noći s 23. na 24. veljače na autobusnom stajalištu na Trpinjskoj cesti u Vukovaru polijepio naljepnice na kojima je bilo nacrtano stablo s kojega vise obješeni ljudi s tekstom 'Serbian family tree'.

Vlada RH je s tim u vezi najoštrije osudila svaki ekstremizam i akt provokacijskog karaktera protiv srpske manjine 'koji ne pridonosi zajedništvu i stabilnosti te zaštiti ljudskih prava svih građana RH'.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je na Facebooku napisao kako je to primitivizam, izraz kukavičluka i svega što nema nikakve veze s Hrvatskom i domoljubljem, s Vukovarom i Vukovarcima.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i tamošnja Mladež HDZ-a također su najoštrije osudiii postavljanje naljepnica u Vukovaru 'kojima se vrijeđa dostojanstvo pripadnika srpske nacionalne manjine i svih drugih građana grada Vukovara.'