JADRANKA SLOKOVIĆ OPET BOLESNA

Split: Zaključeno suđenje Zdravku Mamiću

19.12.2016 u 14:32

Bionic
Reading

Punih dvije i pol godine nakon što je Dinamov tadašnji izvršni predsjednik Zdravko Mamić narušavao javni red i mir i izazvao nerede u svečanoj loži stadiona na Poljudu, za što je optužen od strane policije, na splitskom Prekršajnom sudu zaključena je rasprava u ovom predmetu. Mamić se na posljednjem ročištu nije pojavio, kao ni njegova odvjetnica Jadranka Sloković

Ona je poslala obavijest da ima virozu, ali i da 'nije dobila obećanje o sigurnim uvjetima za održavanje rasprave u Splitu', premda je ispred zgrade suda i na obližnjim križanjima primijećen velik broj policijskih patrola.

Sudac Stipe Roso ispitao je posljednjeg svjedoka, makarskog poduzetnika Milorada Pašalića, koji se na utakmici u ožujku 2014. godine nalazio u neposrednoj Mamićevoj blizini. On je potvrdio navode iz optužnice da je Dinamov gazda početkom drugog poluvremena započeo s provokacijama i psovkama prema ostatku svečane lože i vodstvu Hajduka, a potom i da je petnaestak minuta kasnije nastavio s istim ponašanjem, pa se između ostalih i s njime pokušao fizički obračunati. To su spriječili policajci u civilu koji su se ondje nalazili.

'Posljednji incident s kraja utakmice nisam vidio jer sam se upravo tada povukao sa stadiona, uz Mamića i njegovo ponašanje bilo je jednostavno nemoguće gledati susret', posvjedočio je Pašalić.

Rasprava u ovom predmetu, u kojemu je drugooptužen Hajdukov bivši igrač Ivo Bego jer je nakon provokacija pokušao nasrnuti na Mamića, zaključena je odbijanjem cijelog niza novih svjedoka i s Mamićeve i s Begine strane. U spisu starom već dvije i pol godine nalazi se nekoliko desetaka različitih dokumenata, zapisnika, podnesaka i sudskih rješenja, zatim iskazi više svjedoka, autentične fotografije te video snimke spornog događaja na Poljudu. Presuda se očekuje u idućim tjednima.