SVJEDOČENJE RODITELJA IVANE HODAK

'Ivanino ubojstvo bilo je poruka Zagorcu'

26.10.2009 u 11:17

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zagrebu svjedočili su roditelji ubijene Ivane Hodak. Ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak ne vjeruje da je ubojica Mladen Šlogar te smatra da je ubojstvo njegove kćeri bilo poruka kriminala Vladimiru Zagorcu

Zvonimir Hodak je rekao da mu je nekoliko ljudi, koje ne želi imenovati da ih ne bi doveo u opasnost, reklo da su za smrt njegove kćeri čuli još u 8.30 sati 6. listopada prošle godine, u emisiji HTV-a 'Dobro jutro'.

Podsjetimo, toga je dana nešto poslije 11 sati ubijena je Ivana Hodak u stubištu svoje zgrade. Kada je Zvonimir Hodak zatražio snimku te emisije na HTV-u, tvrdi da su mu odgovorili da je nemaju.

No, kako tportal neslužbeno doznaje iz redakcije HTV-a, snimka je pronađena i izvještavalo se o ubojstvu Nike Deković, a ne o Ivani Hodak.

Zagorčeva saznanja o mafijaškim likvidacijama

Intuicija mu govori da ubojstvo ima veze sa Zagorcem zbog, kako je rekao, slijeda događaja - pompoznog izručenja Zagorca Hrvatskoj i njegovih saznanja o ubojstvu braće Sliško i Dine Pokrovca.

'To su bile vruće ili opasne stvari, kako hoćete. Odjednom se pojavljuje čovjek koji ubija moju kćer, a ne mene', rekao je Hodak i dodao da nisu mogli ubiti njega jer bi Zagorac morao tražiti novog odvjetnika.

Hodak je zamjerio i policiji što nakon Zagorčevog izručenja nisu uveli zaštitu: 'Da je pred ulaz zgrade bio postavljen samo jedan policajac ne bi bilo ona dva hica, ne bi bila ubijena ne samo moja kćer, već i njezino dijete i ne bi bili uništeni životi moje žene, moje majke i mene.'

Šlogara je Hodak do današnjeg ročišta posljednji put vidio prije 15 godina, a sjeća se da je radio na teniskim terenima Mladost i da nikad nije s njim ulazio u sukobe. Hodak kaže da nitko nikada nije prijetio njemu niti njegovoj obitelji.

Rupe u Šlogarovom iskazu

'Bili su to normalni i pristojni odnosi bez konflikata i nikad nije tražio da mu pomognem naći posao. Čudim se da je Šlogar rekao da sam mu obećao naći posao preko Zagorca jer sam Zagorca upoznao tek kasnije, 1996. godine, kad je branio Blaškića u Haagu', svjedočio je Hodak i upozorio da su to sve 'kamenčići mozaika koji govore da je ovo samo instrument nekoga tko je slao poruku preko mene i moje kćeri Zagorcu koji ima troje djece'.

Zvonimir Hodak osvrnuo se na kraju i na neke rupe u Šlogarovom iskazu, primjerice da je Šlogar tvrdio da je izlazio na stražnji ulaz, iako u njihovoj zgradi takav ulaz uopće ne postoji.

Na pitanje suca Ivana Turudića na koga Hodak sumnja, on nije htio prejudicirati i spominjati imena, ali je spomenuo da se umješao i sam vrh države te spomenuo predsjednika Stipu Mesića koji je, kaže, slao poruke da je Hodak prečesto u medijima.

'Moja je greška jer sam se prihvatio slučaja Zagorec. Da sam znao što će se dogoditi, prepustio bih to nekome drugome. Sada mi je potpuno svejedno što će se dogoditi samnom.' - rekao je Hodak koji tvrdi da sve upućuje na to da se radi o 'fingiranoj priči koja ima za cilj da se pusti magla'.

Policija i hitna nisu odgovarale na poziv

U svjedočenju je Ljerka Mintas-Hodak ispričala je da je oko 11 sati pila kavu sa svojom domaćicom, kad je čula dva pucnja.

'Izišla sam na stubište i vidjela kako neka žena leži na podu, zvala sam potom policiju i hitnu pomoć, ali odgovora na pozive nije bilo. Zato sam se spustila do ulaza i žene koja leži na podu i tek sam tada po torbi prepoznala da se radi o mojoj kćeri Ivani', rekla je Ljerka Mintas-Hodak u potresnom iskazu praćenom jecajima.

Na suđenje došla i glumica Jelena Perčin

Pred sudnicom je za vrijeme svjedočenja Ivaninih roditelja sjedila i Ivanina prijateljica i poznata glumica Jelena Perčin.  Na ekranu je pomno pratila suđenje, a za vrijeme svjedočenja Zvonimira Hodaka bila je uz Ljerku Mintas-Hodak.

Odvjetnik optuženog Mladena Šlogara Antonio Zujić zatražio je od sudskog vijeća da se pištolj, streljivo i sva iz tog proizašla vještačenja proglase nezakonitim dokazima.