DUGE CIJEVI NA ULICAMA

Koordinirani udar na narkomilje u Dubrovniku i BiH

21.05.2015 u 08:53

Policijska akcija u Dubrovniku

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Bionic
Reading

U sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima policija u Dubrovniku provodi uhićenja, potvrđeno je u četvrtak ujutro u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj. Akcija se provodi koordinirano s kolegama iz BiH.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s "dugim cijevima”, a kako se doznaje, riječ je o akciji USKOK-a. 'Akcija se provodi za kaznena djela u nadležnosti USKOK-a', kratko je u telefonskoj izjavi potvrdila zamjenica glasnogovornice dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o akciji razbijanja trgovine kokainom.

Uhićenja u BiH zbog krijumčarenja droge, privedeni i policajci

Više osoba uključujući i neke pripadnike policije uhićeno je u četvrtak ujutro na području Banje Luke i Trebinja u koordiniranoj akciji koja se provodi s MUP-om Hrvatske, potvrđeno je iz sjedišta MUP-a Republike Srpske.

Akcija kodnog naziva "Maska" provodi se pod nadzorom Tužiteljstva BiH s ciljem dokumentiranja kaznenih djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama i krijumčarenja, stoji u priopćenju.

Policija privodi osobe koje su osumnjičene da su ta kaznena djela u proteklih šest mjeseci počinila u Hrvatskoj na području Dubrovnika te na području Trebinja, Bileće i Berkovića u istočnoj Hercegovini.