PATAFTA POVUKAO TUŽBU

Radimir Čačić ispričao se zbog svoje izjave

24.02.2015 u 17:14

Bionic
Reading

Radimir Čačić ispričao se na sudu vlasnicima tvrtke T7 VIS, Davoru Patafti i njegovom ocu Zdenku Patafti, kao i samom poduzeću koje danas posluje pod imenom T&H Invest, zbog izjava koje je dao o njihovom poslovanju

Uoči parlamentarnih izbora 2011. tadašnji predsjednik HNS-a izjavio je na Radio Mrežnici da je u Dugoj Resi, baš kao i u Varaždinu, na djelu 'isti model, ista špranca: kupila se jedna tvrtka koja je u teškoćama', a u stvari 'tekstilna industrija služi kao paravan za opasni otpad'.

Nakon ove izjave o navodnom zagađivanju zraka u dugoreškom pogonu varaždinskog poduzeća, koja je bila povod i za nagrađivane televizijske reportaže, T7 VIS podnio je na karlovačkom Općinskom sudu tužbu protiv Radimira Čačića za klevetu.

Do presude nije međutim došlo jer je postupak ovih dana riješen mirnim putem te je tužitelj, tvrtka T&H Invest, zaprimio Čačićevu ispriku nakon što je utvrđeno da je visina graničnih vrijednosti emisije štetnih tvari u dugoreškoj tvornici u skladu sa zakonom, odnosno nakon uvida u zakonsku regulativu i Plan gospodarenja otpadom Karlovačke županije.

U isprici, koju je Čačić pročitao na karlovačkom sudu, navodi se da su vrijednosti štetnih tvari pri korištenju otpadnog ulja kao energenta značajno ispod dopuštenih.

'Značajna je i pozitivna činjenica da je upotrebom rabljenog ulja prekinuta praksa korištenja ugljena i mazuta koji kao energenti emitiraju znatno više štetnih tvari. Iz navedenog očito je da se radi o tekstilnoj tvrtki koja u ovim ekonomski teškim vremenima uspješno proizvodi i prodaje svoje tekstilne proizvode širom svijeta, a ne o paravanu za korištenje opasnog otpada', rekao je Čačić u sklopu isprike, nakon čega je privatni tužitelj povukao privatnu tužbu.