AFERA CORE MEDIA

Za Dijanu Čuljak je Aljoša Roksandić nevažan svjedok, no ne i za sutkinju

05.02.2015 u 21:06

Bionic
Reading

U nastavku suđenja u aferi Core Media danas je svjedočila je Anica Ćurković(50) članica uprave tvrtke Robson Holdinga koja je pred sutkinjom Županijskog suda u Zagrebu rekla da nije znala ništa o poslovima producentskih tvrtki povezanih s prvooptuženim Vladimirom Šelebajom, piše Novi list

Jednog od svjedoka kojeg bi sud htio saslušati je i Aljoša Roksandić vlasnik tvrtke Digitel koji se odselio u SAD.

Kako podsjeća Novi list, svjedok Edvin Softić kazao je da je Roksandić s Dijanom Čuljak u ljeto 2007. godine tajno osnovao tvrtku simboličnog naziva 'Diva' - firmu sa sjedištem u Lihtenštajnu. Softić je napomenuo da je lihtenštajnski plan uslijedio nakon što su Čuljak i njezin bivši suprug Šelebaj za 450 tisuća eura prodali Roksandiću producentske tvrtke Core Mediju i Media Spot koje su proizvodile set emisija za Novu TV pod uvjetom da 'očiste' svu imovinu poduzeća. Reagirao je i branitelj optužene Čuljak:

'On živi u Americi', napomenuo je Anto Nobilo, a Čuljak pokušala biti ironična:

'Ah, jako važan svjedok', prokomentirala je s optuženičke klupe.

Sutkinja se osvrnula na dugotrajnost i otezanje sudskog postupka među ostalih jer se pozvani svjedoci ne odazivaju na ročište, bilo zbog neuredno poslanih poziva ili ogluhe. Nažalost, utvrđeno je da ima i smrtnih slučajeva.