ODUŠEVLJENI GLAVAŠ

'Ukidanje presude veliki dan za istinu o Domovinskom ratu'

12.01.2015 u 19:54

Bionic
Reading

Odluku Ustavnog suda o ukidanju presude Vrhovnog suda u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' Branimir Glavaš ocijenio je u ponedjeljak kao 'potvrdu legitimiteta argumentirane i principijelne politike Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i baranje (HDSSB)', te kao 'veliki dan za istinu o Domovinskom ratu i cijelu Hrvatsku'.

Ustavni sud ukinuo je presudu Glavašu u slučajevima 'garaža' i 'selotejp', u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nas srpskim civilima u Osijeku 1991., te od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak u kojem je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

'Ukidanje presude Vrhovnog suda istinska je potvrda legitimiteta argumentirane i principijelne politike HDSSB-a. Ovo doživljavam kao veliki dan za istinu o Domovinskom ratu i za cijelu Republiku Hrvatsku', izjavio je Glavaš prema priopćenju HDSSB-a.

'Moja svjesnost da sam svih ovih godina nevin zatočen u zatvoru davala mi je snage izdržati sva ta teška iskušenja. No, neka i sve to što sam prošao bude u spomen i u počast svima onima koji su za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku dali svoje živote, svoje zdravlje i dijelove svojih tijela', rekao je Glavaš.