USKORO NA SLOBODI

Marina Lovrić Merzel iz pritvora dala ostavku

28.08.2014 u 11:46

Bionic
Reading

Marina Lovrić Merzel, koja se od travnja nalazi u pritvoru, dala je ostavku na funkciju sisačko-moslavačke županice te bi sljedećeg petka trebala izaći na slobodu

Tu nam je informaciju potvrdio njezin odvjetnik Berislav Živković. Naime danas je na Županijskom sudu u Zagrebu održano ročište o pritvoru. Jedan od razloga za produljenje pritvora bila je i mogućnost ponavljanja kaznenog djela, a davanjem ostavke ta je mogućnost otklonjena. Ipak, Lovrić Merzel ostaje u pritvoru do 5. rujna, do kada bi trebali biti ispitani svi svjedoci.


Podsjetimo, Lovrić Merzel je u Remetincu od travnja. Istraga protiv nje otvorena je zbog sumnje da je oštetila
Županiju za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana. Osim plaćanja savjetnika, na što je potrošeno oko šest milijuna kuna, tereti je se da je zgradu Hitne pomoći preplatila za četiri milijuna kuna, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak, oštetivši Županiju za još 200.000 kuna.

Istraga protiv nje posljednji put proširena je u srpnju zbog sumnje da je od poduzetnika Željka Žužića primila 100 tisuća eura mita, što je pokušala prikriti kupnjom i uređenjem stana u Zadru upisanog na njena nećaka Dalibora Rožankovića. Lovrić Merzel, koja je prije mjesec izbačena iz SDP-a, odbacuje sve optužbe.