USKOK TRAŽI ISTRAŽNI ZATVOR

Cetinski: 'Ovo je cirkus, žele nam podmetnuti'

30.07.2014 u 10:55

  • +9

Bračni par Cetinski uhićen i priveden na ispitivanje

Izvor: Pixsell / Autor: montaža: tportal.hr

Bionic
Reading

'Ovo je cirkus, žele nam podmetnuti', izjavio je novinarima nakon saslušanja Mirko Cetinski, koji je iz zgrade izašao ipak s lisicama, a neslužbeno se doznaje da je USKOK predložio da se Cetinski zadrže u istražnom zatvoru. O tome će se odlučivati već danas popodne kad će se Cetinski naći pred sucem istrage. Naime, ročište je zakazano za 15 sati

'Moj klijent osporio je sve točke optužbe koje mu tužitelj stavlja na teret', kazao je za tportal odvjetnik Mirka i Vinke Cetinski Goran Marjanović. Optužbe je negirao također i jedan od privedenih riječkih poreznika, koje se sumnjiči za pomaganje u poreznim malverzacijama Cetinskih.

Dvoje najpoznatijih rovinjskih supružnika, Vinka i Mirko Cetinski, ponovno je u središtu pozornosti javnosti jer im je policija jučer zakucala na vrata te je, prema tvrdnjama medija, izvršen i pretres njihova doma u Rovinju.

USKOK navodno sumnjiči Cetinske za krivotvorenje isprava i poticanje poreznika na zlouporabu položaja i ovlasti.

RTL Autor: RTL

Supružnici Cetinski u središtu afere našli su se i 2011. zbog sumnje da su za 150 milijuna kuna oštetili poduzetnika Danka Končara, nakon čega su protiv njih podignute optužnice. Njihov sin, popularni pjevač Tony, na Facebooku se oglasio ogorčenom porukom podrške svojim roditeljima.

'Nakon više od tri godine svakodnevnog i mukotrpnog istraživanja nemaju nikakvih dokaza pa sada očajnički ponovo sumnjaju. Bit je da treba opravdati sav utrošen državni novac za potrebe istraga, a nema se dokaza. Ovo što se događa samo pokazuje da su moji roditelji u istrazi uspješno dokazali porijeklo svoje imovine, koja je stečena i argumentirana kroz godine uspješnog rada. S tim se onima u istrazi naravno teško pomiriti pa se sada na ovaj način misli poništiti vještačenje. Nažalost, živimo u korumpiranom društvu u kojem vladaju pirane i unaprijed se osuđuju ljudi bez ikakvih dokaza. To sve samo govori koliki je utjecaj Končara i njegovog odvjetničkog tima u ovoj istrazi, a to me neopisivo i beskrajno plaši. Žele mijenjati činjenice svojim novcem i utjecajem, a u međuvremenu uništavaju zdravlje i reputaciju mojih roditelja i kompletne obitelji, od čega se nikada neće oporaviti. Ne mrzim ni Končara, ni Nobila, ni Carića, a ni ostale guzoljupce udbaškog bloka, kao što ih se nimalo ne bojim. Čistog obraza mogu reći: Svakome po zasluzi. Ostaje mi da se molim i vjerujem u istinu i pravednost sudstva. Hmmmm, možda sam naivan, ali vjerujem. Hvala svima na podršci u ovim najtežim trenucima za mene i moju obitelj', oštro je komentirao Tony Cetinski.